Referentie Project

 

 

 

Naast mijn projectmatige werk ben ik actief als vrijwilliger bij Natuurmonumenten.
Bij Natuurmonumenten komen 2 van mijn hobby’s bij elkaar: stenen en natuur.
De gebouwde én ongebouwde omgeving gaan mij beide erg aan het hart en aan het duurzame behoud ervan wil ik graag een bijdrage leveren.

Voor Natuurmonumenten begeleid ik bouwprojecten (hoe kan het ook anders); ik heb een bijdrage kunnen leveren aan de herontwikkeling van de Fort Nigtevegt en Fort Abcoude. Beide forten maken deel uit van de Stelling van Amsterdam dat onlangs succesvol op de UNESCO Werelderfgoedlijst is geplaatst.

Het mooie van het werken aan dit soort karakteristieke en bijzondere gebouwen is dat je moet “omdenken” over welke huidige state-of-the-art technische oplossingen in deze moderne tijd ingezet kunnen worden maar die toch passen bij zo’n gebouw uit de vorige eeuw…

 

 

 

Omdat ik geloof in een integrale aanpak bij het adviseren en begeleiden van (bouw)projecten heb ik mij verbonden met 3 andere bureaus in het samenwerkingsverband tekX. Doel is om gezamenlijk aan projecten te werken vanuit de verschillende disciplines die bij ontwerp en engineering noodzakelijk zijn. En elke keer voort te borduren op de opgebouwde onderlinge band en kennis tussen de bureaus.

Partners binnen tekX:

Gortemaker, Algra, Veenstra (G.A.F.): voor architectuur en bouwtechnische engineering;
SWINN: voor constructieve advisering;
Techniplan: voor installatietechnische advisering
Klunder Advies: voor proces- en ontwerpmanagement

 

 

 

Verder ben ik actief bij de netwerkorganisaties:

– SAB, Samenwerkende Architecten & Bouwadviseurs
– Lighthouse Club, departement Utrecht

Terug naar referenties