Referentie Project

Context:

Het MGBA is een verzamelgebouw voor de moderne muziek. Twee belangrijke muziekstromingen in Amsterdam zijn in dit gebouw samengebracht: de moderne muziek die voorheen in de IJsbreker musiceerde en de verplaatsing van het BIMhuis, internationaal bekend in de moderne jazz muziek. De locatie is schitterend gelegen op de kop van de Zuidelijke IJ-oevers in het IJ.

Het gebouw was niet tot stand gekomen zonder de kracht van enerzijds Jan Wolff, die als creatief en inspirerend brein deze functies samenbracht, en Hans Gerson, die als gedelegeerd opdrachtgever vanuit de Gemeente het project in een politiek rustig vaarwater kon brengen.

ABT verzorgde verschillende rollen: zowel het procesmanagement alsmede de advisering van de technische disciplines: bouwkundige engineering en ‘local architect’ voor de Deense architect 3xN uit Kopenhagen en de constructieve advisering. Tijdens de uitvoering werd ook de directievoering en het dagelijks toezicht verzorgd.

Mijn rol:

Verantwoordelijk voor de contacten met Gemeente en buitenlandse architect 3xN. Tijdens de uitvoeringsfase de rol van hoofddirectievoerder en aanspreekpunt opdrachtgever. Binnen ABT eindverantwoordelijk voor het integraal resultaat.

Project : Muziekgebouw aan ’t IJ / BIMhuis Amsterdam
Periode : 1998 – 2004
Opdrachtgever : Gemeente Amsterdam
Architect : 3xN (DK)
Foto voorblad : Adam Mørk
Foto’s 1,2 en 4 : Adam Mørk
Foto 3 : Paul Klunder

Terug naar referenties